Svet
10571 ogledov

Kmet si je moral s pipcem sam odrezati nogo, ki se mu je zataknila v stroju

1/3
Kmet je bil brez mobilnega telefona, nesreča pa se je pripetila na odročni farmi v ameriški zvezni državi Nebraska.

63-letnik se danes, en mesec po nesreči, spominja, da se je poskušal rešiti iz gospodarskega vozila, s katerim je pobiral koruzo: "Rekel sem si, to ni dobro, to res ni dobro!"

Brez mobilnega telefona v bližini, da bi lahko poklical na pomoč, se je zavedal, da je možnost, da bi ga kdo rešil, zelo majhna. Sledila je kruta odločitev: Odrezati si mora nogo!

Za lokalno TV postajo KETV je povedal Kurt Kaser: "Ves čas sem razmišljal, koliko časa bom sploh ostal pri zavesti, saj nisem vedel, kaj pričakovati. Nato sem začutil, da se je stroj začel premikati in sem se prestrašil, da me bo povlekel še globlje v rezila. S sabo se imel pipec in si rekel: 'No, edini način, da pridem živ od tod, je, da si odrežem nogo. In sem začel!"

"Med rezanjem sem čutil, ko sem prišel do živcev, a nisem prenehal. Uspelo mi je in se izvlekel iz stroja," je dodal Kaser.

 | Avtor:

Nato se je moral odplaziti nekaj sto metrov do poslopja, kje je imel telefon in je lahko poklical na pomoč.

Kaser je še dejal, da se ne spomni bolečine, ali da bi močno krvavel, je pa zanimivo, da mu je uspelo ves čas ostati pri zavesti.

Bolnišnico je po dobrem mesecu lahko zapustil konec prejšnjega tedna. Da mu bodo lahko namestili protezo, pa se mora rana dokončno zaceliti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 19:04 17.maj 2019.

    Žal ne prvi ?? Tudi un v hribih, med skalami, pa roko..

  • Avatar Iliazarra
    Iliazarra 01:25 16.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

  • Janez_53 19:46 15.maj 2019.

    Oprostite, "DANES, EN MESEC PO NESREČI, KO JE KMET POBIRAL KORUZO"? A je v tem času (APRILA) v Ameriki koruza že zrela za spravilo???