Svet
166 ogledov

Kmetija z 1,3 milijona lučkami

Lučke na hrvaški kmetiji Pixell
Poleg hiše okrasili več kot 800 dreves in grmičkov.

Hrvaška družina Salaj v vasi Grabovnici nedaleč Bjelovara je letos svojo kmetijo okrasila z rekordnimi 1,3 milijona lučkami. Za letošnjo "Božično pravljico" z bleščečimi lučkami različnih barv so okrasili ne le družinsko hišo in kmetijska poslopja, steze in mostičke, temveč tudi več kot 800 dreves in grmičkov na svoji kmetiji.

 

 

Lastnik kmetije Zlatko Salaj je leta 2002 postavil prvih 50.000 lučk, da bi izpolnil svoj otroški sen in razveselil družino. Obenem je navdušil tudi sosede in naslednje leto je družina Salaj postavila še več lučk, čez nekaj let pa so oblikovali tematski park, za katerega so zanimajo tudi številni svetovni mediji. Kmetija ima tudi sloves svetovne atrakcije.

Dolge priprave

Za letošnjo postavitev lučk so Salajevi potrebovali nekaj mesecev priprav. Med drugim so porabili približno pet kilometrov podzemnih kablov. Zgolj za elektriko bodo plačali približno 70.000 kun (9210 evrov).

Zaradi stroškov so začeli zaračunavati 20 kun (2,65 evrov) vstopnine. Božična pravljica bo na ogled do 8. januarja 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.