Svet
15 ogledov

Knoxova spet v zapor?

Amanda Knox Flynet
Sodišče v Rimu razveljavilo oprostilno sodbo za Amando Knox. Ponovni proces najverjetneje v njeni odsotnosti.

Italijansko prizivno sodišče v Rimu je razveljavilo odločitev sodišča v Perugii, ki je oktobra 2011 Amando Knox in njenega partnerja Raffaela Sollecita oprostilo umora britanske študentke.

Knoxova in Sollecito sta štiri leta preživela v ječi zaradi umora 20-letne Meredith Kercher leta 2007. Leta 2009 so Knoxovo obsodili na 26 let zapora, njenega nekdanjega fanta, 27-letnega Sollecita, pa na 25 let zapora. Sodišče se je leta 2011 odločilo, da sodbo razveljavi na podlagi njene pritožbe, v kateri je zahtevala izločitev "neverodostojnih dokazov".

Po napovedih analitikov bo ponovni proces potekal v njeni odsotnosti, saj Knoxova od razveljavitve obsodbe živi v Seattlu, ZDA pa je najverjetneje ne bodo izročile. Njen italijanski odvetnik Luciano Ghirga je dejal, da je njegova klientka zaradi nove odločitve sodišča "zelo vznemirjena".

Umorjena na študijski izmenjavi

Amandina sostanovalka Meredith Kercher, ki je bila na študijski izmenjavi v Perugii, je bila umorjena 1. novembra 2007. Njeno truplo so naslednji dan našli napol golo, s prerezanim vratom v postelji v hiši, kjer je stanovala. Mediji so poročali, da je umrla med spolnimi igricami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.