Svet
65 ogledov

Ko bi Titanic vsaj trčil

Titanic tik pred izplutjem iz Southamptona. Žurnal24 main
Ladja Titanic je ob izplutju na svoje prvo in hkrati zadnje potovanje leta 1912 skoraj trčila v drugo ladjo. Če bi do trčenja prišlo, bi 1.517 ljudi ostalo živih tudi po usodnem 12. aprilu.

98 let po eni najhujših ladijskih nesreč v zgodovini v javnost še vedno prihajajo zanimive podrobnosti, povezane s takrat največjo potniško ladjo na svetu.
Tim Maltin je tako v svoji knjigi 101 stvar o Titaniku, za katero ste mislili, da jo veste, pa je niste, zapisal, da se je kapitan ladje Edward Smith ob izplutju iz pristanišča Southampton v Veliki Britaniji le za okoli pol metra izognil trčenju z ladjo City of New York.

V pristanišču je namreč na začetku aprila 1912 vladala velika gneča, saj je bilo tam zaradi rudarske stavke privezanih veliko ladij, piše Daily News.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Čeprav je bil Smith prekaljeni morski volk, pa je 50.000-tonsko ladjo, ki ji na svetu ni bilo para, očitno le stežka obvladoval, kar je napovedovalo skorajšnjo katastrofo, trdi avtor. Če bi do nesreče prišlo, bi Titanic skoraj zagotovo ostal v pristanišču, saj bi ga morali popraviti, tako da do usodnega trčenja z ledeno goro morda ne bi prišlo, še dodaja Maltin. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.