Svet
21 ogledov

Ko je že ležal, dobil še 48 udarcev

Policijsko nasilje nbc LA
V ZDA odmeva še en primer policijskega nasilja. Moškega, ki je pred policijo bežal na konju, so ujeli in ga, ko se je predal, začeli pretepati.

30-letni Francis Jared Pusok, ki je bil osumljen kraje, je pred policijo bežal na konju, beg in aretacijo pa je posnel helikopter televizijske mreže NBC Los Angeles. Ko je padel s konja, so ga policisti onesposobili z visokonapetostnim paralizatorjem, nato je ležal na trebuhu in dal roke na hrbet, da bi ga lahko vklenili. Takrat so ga policisti začeli pretepati.

V dveh minutah so ga nato 17-krat brcnili, 37-krat udarili in štirikrat udarili s pendrekom, trinajst udarcev oziroma brc je bilo v glavo. Potem je več kot 45 minut negibno ležal na tleh brez medicinske pomoči. Zdaj je v bolnišnici, kakšne poškodbe ima, še ni znano.

Njegovo dekle Jolene Bindner pravi, da ji v šerifovi pisarni niso povedali, v kakšnem stanju je niti v kateri bolnišnici je. "Če so ga paralizirali, zakaj ga je bilo treba še tepsti, ne razumem,“ je povedala.

Policisti trdijo, da je bil paralizator neučinkovit zaradi ohlapnih oblačil. Šerif okrožja San Bernardino je sicer zaradi incidenta že naročil preiskavo.

Poškodbe policistov: dva dehidrirana, enega brcnil konj

Tudi policisti so bili poškodovani med zasledovanjem. Dva sta bila dehidrirana, tretjega pa je brcnil konj.

Zasledovanje se je začelo, ko so prišli na njegov dom, saj je bil osumljen kraje. Pusok je pobegnil z avtom, ki ga je nato zapustil in beg nadaljeval peš. Kasneje se je izkazalo, da je ukradel konja, ki se je med galopiranjem po divjem terenu poškodoval.  

Komentarjev 9
  • Nevtrino 23:18 10.april 2015.

    "...Dva sta bila dehidrirana, tretjega pa je brcnil konj....".Odlično, vsaj ena od teh beštij jih je dobila od konja!

  • Janez_53 20:35 10.april 2015.

    O katerih "zadnjih časih" govoriš? V Ameriki se to dogaja že leta in leta, ne le zadnje čase! Kriminal pa še kar v vzponu, tako v Ameriki kot pri nas, kjer so lopovi posebna kategorija, ki ima privilegije v primerjavi ...prikaži več z navadnimi poštenimi ubogimi smrtniki.

  • Janez_53 20:31 10.april 2015.

    Kaj pa ima to veze z demokracijo??? Ne razlikuješ med pojmoma brutalnost in demokracija???