Svet
4275 ogledov

Ko so varnostniki na letališču zagledali najdbo, niso mogli verjeti svojim očem

Mačka v kovčku TSA - Twitter
Neverjetno, na kaj so varnostniki na enem najbolj pretočnih letališč na svetu – Mednarodnem letališču Johna F. Kennedyja v New Yorku – naleteli ob rutinskem rentgenskem pregledu.

Na letališču v New Yorku so varnostniki na rentgenskem pregledu zaznali, da v kovčku enega od potnikov ni vse tako, kot bi morali biti. Ker je bila rentngenska slika vse prej kot običajna, so se odločili, da kovček pregledajo. Že ob odpiranju zadrge so opazili živalsko dlako, ko so kovček le odprli, pa so v njem presenečeni našli živo mačko. 

Lastnik je na zaslišanju prepričano trdil, da ni vedel, da je mačka v kovčku, so pojasnili v ameriški Upravi za varnost v transportu. Predstavnica za medije omenjene uprave je razkrila, da so bili zaposleni šokirani ob najdbi, še posebej zato, ker je potnik prepričano zatrjeval dejal, da mačka ni njegova, pač od nekoga drugega, ki je v preteklih dneh živel v istem gospodinjstvu.

Kmalu zatem je New York Post našel lastnico mačke, in sicer 37-letno Alix P. iz Brooklyna. Ta je razkrila, da jo je policist, ki jo je obiskal na domu, vprašal, ali želi moškega ovaditi. "Želeli so vedeti, ali obstaja kakšen razlog, da bi mi želel ukrasti mačko in z njo odpotovati na Florido," je še dodala.

Alixin zaročenec se je nato z avtomobilom hitro odpravil do letališča, da bi preveril, če je z mačko vse v redu. Zgodba je imela srečen konec, mačka se je vrnila v domače okolje in se po besedah lastnice, ki je medtem policistom še razložila, da njena mačka zelo rada vohlja po vrečkah, obnašala, kot da se nič ni zgodilo.

Potnik je zaradi zapleta sicer svoj let zamudil, poroča CNN, se mu pa je na letalo uspelo vkrcati naslednji dan. 

Komentarjev 1
  • Ender3 12:35 24.november 2022.

    Za američane nič pretresljivega. Nori folk, ki se prodaja svetu...