Svet
10 ogledov

Ko ti izklopijo mikrofon, uporabi megafon

Boro Grubišić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Žurnal24 main
Hrvaški sabor potrdil nove ministre. Za humoristični vložek tokrat poskrbel član stranke HDSSB.

Hrvaškemu poslancu Boru Grubišiću iz stranke HDSSB so med današnjo razpravo o novih ministrih večkrat izključili mikrofon. Domislil se je rešitve: na plano je privlekel megafon in govoril naprej. "To je za akcijo, naj nas slišijo tudi v HDZ," je med drugim dejal.

Vendar ga je znova prekinil predsednik sabora Luka Bebić, ki ga opozoril, naj ne uvaja novosti in "brez dodatnih instrumentov zaključi utemeljitev". Kasneje so se mu poslanci HDZ posmehovali, da ga niso slišali, saj je govoril v "fen".

Končana rekonstrukcija
Z današnjo potrditvijo štirih novih ministrov in podpredsednika vlade za naložbe je Jadranka Kosor končala obširnejšo rekonstrukcijo vlade. Novi obrazi so zasedli stolčke na finančnem, obrambnem, okoljskem in kulturnem ministrstvu.

Kosorjeva pričakuje, da bo nova vlada državo rešila gospodarske krize in jo vodila v Evropsko unijo. Opozicija pa ji je očitala, da gre le za kontinuiteto vlade nekdanjega premierja, zdaj pripornika, Iva Sanaderja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.