Svet
33 ogledov

Ko žensko nadlegujejo na vlaku

Nadlegovanje na vlaku You tube
Igralca zaigrata spolno nadlegovanje na vlaku. Kako se odzovejo preostali potniki?

Več moških je stopilo v bran ženski v zaigranem spolnem nadlegovanju na londonski podzemni železnici. Ustavili so se šele, ko je par povedal, da gre za igro v socialnem eksperimentu.

Posnetek prikazuje svetlolasko, ki se v vlaku drži za drog, ko se ji približa moški in se jo prične dotikati. Kljub opozorilu se ne ustavi.

Kljub opozorilu, se moški ne ustavi

Ženska moškemu reče: "Ne morete se me dotikati, ali veste, da je to spolno nadlegovanje. Oprostite, tega ne morete početi."

Videti je vedno bolj v stiski, zato se napoti proti vratom, kjer stojita moška, ki očitno razpravljata o poslu. "Oprostite, nehajte," zakriči. 

Ženska jih prosi za pomoč in ko jim pove, da moškega, ki jo nadleguje, ne pozna, se odzoveta. 

Žensko zaščitijo s telesi

Po nekaj sekundah se s sedeža dvigne nekoliko bolj oddaljen moški in ji pride na pomoč. Pridruži se še moški v rdeči jakni in s telesi zaščitijo žensko ter jo opogumijo, da se pomakne stran od "napadalca". 

Situacija postaja vedno bolj napeta, zato ženska pove, da gre za socialni eksperiment: "Želimo ozaveščati o spolnem nadlegovanju na vlaku, ker se pogosto dogaja, da ga ljudje opazijo, vendar nihče ne reče nič.

Obrne se proti moškemu v rdeči jakni in reče: "Ta gentelman se je postavil zame in me poskušal rešiti iz situacije. Res cenim, da ste nekaj naredili, velikokrat se mi je že zgodilo, da me je nekdo nadlegoval, a se nihče ni odzval."

Nad nasilje tudi s promocijskim videom

Iz družbe Transport for London, ki upravlja z železnico, posnetka niso želeli komentirati. Povedali so le, da imajo svoj promocijski video, ki ima 2,6 milijonov ogledov in spodbuja ljudi, da prijavljajo spolno nadlegovanje in dodali: "Tesno sodelujemo s policijo, da bi se spopadli s tem problemom." 

Komentarjev 2
  • maneken 19:56 10.november 2015.

    Ta članek se lepo dopolnjuje s spodnjim: "Katera jo je bolj pomolila k občinstvu"

  • vzev 17:34 10.november 2015.

    Kaj se meni zdi, da se temle daljo samo to, da bo še manj ljudi pomagalo? Ljudje bodo mislili, da je to nek socialni eksperiment in bodo šli mimo. Na žalost je vedno več teh video in bodo ljudje najprej na to pomislili.