Svet
57 ogledov

Kobilice pustošijo po Avstraliji

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zaradi obilnih padavin so vzhodno Avstralijo napadle kobilice, ki povzročajo veliko škodo.

Nazadnje so roji kobilic, ki so pogosta nadloga v tej državi, Avstralcem povzročali preglavice leta 2004, ko so razdejali ozemlje, dvakrat večje, kot je Anglija.

Avstralske oblasti se bojijo, da bi bilo lahko letošnje opustošenje kar šestkrat večje kot tisto pred šestimi leti. V Queenslandu, Novem Južnem Walesu, Victoriji in Južni Avstraliji kobilice napadajo nasade in vrtove, ovirajo pa tudi zračni in cestni promet. Odpovedali so tudi vse turnirje v golfu, ker so igrišča prekrita z žuželkami.

Avstralski mediji poročajo, da so kobilice najštevilčnejše v Novem Južnem Walesu, kjer so uničile okoli deset tisoč hektarjev ječmena in žita. Chris Adriaansen iz avstralske komisije za pustošenje kobilic je dejal, da se trenutno soočajo le z začetkom katastrofe, saj so kobilice odložile svoja jajčeca, iz katerih se bodo septembra in oktobra izlegle nove žuželke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.