Svet
39 ogledov

Kokain na laseh kapitana

Kapitan Costa Concordie. Reuters
Kapitan nesrečne Costa Concordie ni bil po vplivom mamil, so pa na njegovih laseh našli sledi kokaina.

Da 52-letni Francesco Schettino, kapitan križarke, ki je 13. januarja potonila ob toskanski obali, med nesrečo ni bil pod vplivom mamil, sta pokazala testa vzorcev njegovega urina in las, odvzeta 17. januarja. Po drugi strani pa so preiskovalci sledi kokaina odkrili na površju Schettinovih las in v ovojnici z vzorcem las, česar za zdaj ne znajo razložiti.

Nov test, da ne bo zmede

Izvidi so "zelo nenavadni", ugotavljajo preiskovalci. Lahko bi pomenili, da je bila v stiku s kokainom oseba, ki se je dotikala Schettinovih las, in tako kontaminirala vzorec. Da bi razblinili dvome, je italijanska družba za zaščito potrošnikov Codacons zaprosila tožilstvo, da Schettinu odrediti nov test las.

Razmišljajo tudi o tem, da bi zaprosili še za test Schettinovega DNK in tako preverili, ali gre resnično za vzorce njegovega urina in las. Schettino je namreč preiskovalcem pred odvzemom vzorcev dejal, da je na dan nesreče jemal pomirjevala, a sledi teh v njegovem urinu in laseh niso odkrili, poudarja Codacons.

Prvo zaslišanje v začetku marca

Schettina 3. marca čaka zaslišanje pred sodiščem v toskanskem mestu Grosseto, kjer vodijo preiskavo okoliščin nesreče križarke Costa Concordia. Kapitan, ki je trenutno v hišnem priporu v svojem stanovanju blizu Neaplja, je obtožen večkratnega uboja iz malomarnosti in pobega s potapljajoče se ladje, na krovu katere je bilo približno 4200 potnikov. V nesreči je umrlo 32 ljudi.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:32 19.februar 2012.

    Kaj je imel on z ladjo v momentu nesreče, ko pa jev kabini vozil Ukrajinko , zgleda pa to še zadeto z kokainom. Prašilo se sve u šestnajs , pa prašina legla i na kosu .