Svet
10 ogledov

Kokain tihotapila v nosečniškem trebuhu

Nosečniški trebuh iz lateksa Printscreen Youtube
V Kolumbiji so aretirali Kanadčanko, ki je poskušala v nosečniškem trebuščku iz lateksa iz države pretihotapiti dva kilograma kokaina.

28-letnica je pozornost policistov na letališču v prestolnici Bogota zbudila, potem ko se je živčno in agresivno odzvala na vprašanje, v katerem mesecu nosečnosti je.

Ko se je policistka dotaknila domnevnega nosečniškega trebuha, je ugotovila, da je ta trd in hladen. Pri preiskavi so nato ugotovili, da je Kanadčanka v trebuščku iz lateksa skrivala dva zavoja kokaina. Ta naj bi na črnem trgu imel vrednost okoli 45.000 evrov, navedbe lokalnih oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Do osem let zapora

Kanadčanka je v Kolumbijo pripotovala pred približno štirimi tedni. Navedla naj bi, da deluje kot socialna delavka ter da je v sedmem mesecu nosečnosti. A namesto da bi se vrnila v Toronto, je zdaj pristala v priporu. Grozi ji od pet do osem let zaporne kazni.

Na letališču v Bogoti so sicer letos pri poskusu tihotapljenja droge ujeli skoraj 150 ljudi. Po podatkih vlade v kolumbijskih zaporih poleg tega trenutno sedi skoraj 900 tujcev, večina zaradi obtožb, povezanih z drogami, poroča britanski BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.