Svet
70 ogledov

Kokainu pogosto dodajajo različne primesi

Kokain Shutterstock
Brazilski kokain vsebuje številne primesi, zaradi česar je še bolj zdravju nevaren kot sicer.

Brazilska zvezna policija je sedem let proučevala sestavine nedovoljenih drog, ki so jih zasegli preprodajalcem. Ugotovili so, da predvsem kokainu pogosto dodajajo druge zmesi, s čimer si preprodajalci povečujejo dobičke, za uživalce pa je to lahko izredno nevarno.

Najpogostejši zmesi, ki ju dodajajo kokainu, sta analgetik fenacetin, ki so ga našli v 35 odstotkih vzorcev, in živalski strup levamizol, ki je bil prisoten v 11 odstotkih, poroča World Crunch.

Nečista droga je izredno nevarna

Po podatkih policije kokain pogosto vsebuje več kot en dodatek. Psiholog Dartiu Xavier ob tem opozarja na škodljivost uživanja takih drog. "Kokain na primer povečuje nevarnost srčnega napada. Ta nevarnost pa je še večja, če ga mešamo s substancami, kot je kofein," pravi.

Policija je z analizami začela leta 2005, od takrat pa analizirajo vsako drogo, ki jo zasežejo po najmanj pet kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.