Svet
12 ogledov

Kokšarov: Mladim moramo biti vzor

1/18
Žurnal24 main
Najbolj izkušeni bojevnik Toneta Tislja na turnirju v Leonu bo Edvard Kokšarov, ki bo imel za sabo precej razredčeno vrsto soborcev, a kleni Rus kljub temu ne izgublja upanja.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo konec tedna nastopili na tako imenovanem turnirju povabljencev, ki bo od 4. do 6. septembra potekal v španskem Leónu. Pred pivovarji je izredno težka naloga, saj se bodo pomerili z izjemnimi ekipami domačega Leóna, nemškega Lemga ter švicarskega Kadettna. Gre za izjemne ekipe, z dvema od njih pa se je celjski klub v preteklosti že srečal. Z obema ima pozitivno statistiko, a so se razmerja od takrat malce spremenila, največja težava Celja pa se skriva v poškodbah Miladina Kozline in Aleša Pajoviča, ki sta poleg izjemnih napadalnih sposobnosti tudi ena ključnih mož v obrambnih nalogah. Poleg teh dveh v Španijo prav tako ne potuje Branko Bedekovič, ki ga čez štirinajst dni čaka ponoven pregled poškodovane Ahilove tetive. V Španijo ne bo odpotoval tudi Aljoša Rezar, ki je zaradi težav s kolenom izpustil praktično celotno pripravljalno obdobje in je z ekipo na igrišču vadil šele v zadnjih dneh. Namesto Bedekoviča bo na turnir potoval Borut Mačkovšek.

Zato pa bo v ekipi vedno do konca bojeviti Edvard Kokšarov. "Prednost ima Ademar Leon, ki bo igral doma, vendar ima tudi Lemgo zelo dobro ekipo. Nemci so v polnem naletu in imajo v tem pogledu prednost. Mi gremo v Španijo čim dražje prodat svojo kožo," je dejal ruski levokrilni igralec, ki je poleg Pajoviča, Vugrinca in Zormana nosilec izkušenj v ekipi Toneta Tislja, ostali so namreč precej mlajši. "Imamo dovolj starejših igralcev, ki vlečejo voz naprej, poleg tega imamo dovolj obetavnih rokometašev, ki nam lahko pomagajo ob trdem delu ter tako dodajo delež ekipi. Nisem le jaz tisti, ki mlajšim pomaga, ampak skušamo vsi izkušenejši pokazati mlajšim, kako se je treba obnašati na igrišču in ob njem. Moramo jim biti vzor," se odgovornosti zaveda Kokšarov, ki o rokometni upokojitvi še ne razmišlja, česar so lahko Florijani in ostali celjski privrženci zelo veseli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.