Svet
46 ogledov

Koliko so za Germanwings vredna življenja

Kraj nesreče letala Germanwings EPA/YOAN VALAT ATTENTION
Ponujene odškodnine za povzročene duševne bolečine svojcem žrtev družbe Germanwings.

Letalska družba Germanwings je včeraj objavila, da bo svojcem žrtev letalske nesreče nad francoskimi Alpami, v kateri je umrlo 150 ljudi, ponudila 25 tisoč evrov odškodnine. Nemški zakon sicer ne predvideva posebne odškodnine za duševne bolečine, kot je to udomačena praksa v Združenih državah Amerike, tokrat so naredili izjemo.

Odškodnino bodo dobili starši, partnerji ali otroci žrtev nesreče, do katere je prišlo, ko je kopilot Andreas Lubitz letalo namerno pognal v steno francoskih Alp. Družine žrtev bodo lahko zahtevale tudi odškodnino za stroške, ki so jim bili povzročeni z nenadno izgubo družinskega člana, kot so stroški pogreba.

Germanwings je svojcem sicer že pred tem že izplačal 50 tisoč hitre denarne pomoči kot pomoč družinam.

Odvetnik, ki zastopa nekaj družin nemških žrtev letalske nesreče, je ponudbo opisal kot popolnoma neprimerno. Izpostavil je, da je samo stavka pilotov Lufthanso v lanskem letu stala okrog 200 milijonov evrov, medtem ko bi 25 tisočakov odškodnine svojcem žrtev marčevske nesreče stalo okrog 7,5 milijona.

Lufthansa je na to odgovorila, da je podrobno preučila podobne primere nesreč in odškodnin žrtev ter da je njena ponudba bistveno višja.

Komentarjev 1
  • Xerxes 16:18 01.julij 2015.

    Matematika vam ni blizu spoštovani/a B.B. ? Letalo Airbus 320 ima lahko do 180 sedežev, kar pomeni, da je za 180x25.000=4.500.000 ali če vzamemo skupno vsoto 75.000E x 180 =13,5 mio €. Po vaši matematiki pa bi imelo 300 ...prikaži več sedežev...!Preden kaj prepišete vsaj preverite dejstva. Smešite se po nepotrebnem