Svet
56 ogledov

Kolinda govoričila, Juncker dvignil telefon

Juncker in Grabar-Kitarović EPA
Šef EU Juncker je med sprejemom hrvaške predsednice Grabar Kitaroviče ohladil pričakovanja glede sprejema evra, kar med tiskovno konferenco pa tudi malce telefoniral.

Šef evropske komisije Jean-Claude Juncker je po srečanju s predsednico Hrvaške Kolindo Grabar-Kitarović ocenil, da je Hrvaška trenutno še daleč od sprejema v območje evra in da pred letom 2020 na to prav gotovo ne gre računati. Razlogi za to tičijo v previsokem primanjkljaju in nezadostnih strukturnih reformah Hrvaške, je dejal Juncker in 28. članico opozoril, da jo čaka še veliko dela. 

Naj pa bi Hrvaška že leta 2017 vstopila v schengenski sistem, od česar bo imela veliko koristi tudi Slovenija, saj bo "rešena" varovanja zunanje schengenske meje. Grabar-Kitaroviča je sicer priložnost srečanja z Junkerjem izkoristila za kritiko domače vlade pod vodstvom Zorana Milanovića, ki prihaja iz drugega političnega pola kot sama. Dejala je namreč, da bi morala vlada dejavneje in vidneje sodelovati pri oblikovanju evropskih politik in prizadevanjih za izhod iz krize.

Nenavadne manire predsednika komisije

Prav v tem delu govora Grabar-Kitaroviće je Junckerju zazvonil mobilni telefon. Predsednik komisije je na klic odgovoril in se nekaj sekund pogovarjal po telefonu, medtem ko je njegova gostja dajala izjavo za medije.

Komentarjev 8
  • KLOBO 10:54 01.maj 2015.

    To so tvoji smrdljivi iztrebki; ki jih raje pusti v svojem domačem sekretu!!

  • Mahi 09:38 01.maj 2015.

    Lepša pa verjetno tudi pametnejša.

  • dragec 09:15 01.maj 2015.

    To je moje obogateno izrazoslovje