Svet
30401 ogledov

Komaj rešili življenje otroka v razgretem avtu. Zahvala mame? "Od**bite!"

Hrvaški rešilec Profimedia
Čeha sta v Zadru pustila svoja otroka v razgretem avtu: Mama se je vrnila iz trgovine in reševalcem zabrusila, naj "od**bejo".

Zadarska policija je sporočila, da je v ponedeljek popoldne intervenirala na parkirišču nakupovalnega centra, potem ko so meščani prijavili, da so v vročini v avtomobilu ostali otroci. Takoj so se podali na teren.

"Občani so opazili otroke v avtomobilu čeških registracij, poklicali so policijo in reševalce. Avto je bil odklenjen, v njem pa sta bila dva otroka, od katerih je eden spal, starši pa so bili v trgovini. Otrokoma so takoj pomagali in ugotovili, da sta zdrava. Okna avtomobila so bila delno odprta in vrata odklenjena, starejši otrok jih je zaprl, ker so ovirala parkiranje drugih vozil. Policija bo o vsem dogajanju obvestila pristojno državno odvetništvo v Zadru, preko mednarodnega policijskega sodelovanja pa bo o dogodku obvestila pristojne institucije tujih držav," so sporočili s policije in ponovno opozorili starše, naj otrok ne puščajo samih v zaprtih avtomobilih, saj so lahko posledice tragične.

Mlajši otrok je spal v razgretem avtomobilu

Na portal 24sata se je obrnila bralka, ki trdi, da je bila tam eno uro in da je bila situacija precej dramatična. "V avtu sta bila dva otroka, eden je bil star približno pet let, drugi približno dve leti. Moški jih je opazil, ko je hodil do svojega avtomobila. Starejši deček je poskušal prebuditi mlajšega brata, ki je bil videti kot v resnem stanju. Moški, ki ju je zagledal, je takoj odprl vrata," pravi bralka.

"Nujno pridi na parkirišče, nujno," je zavpil po mobilnem telefonu in na srečo je rešilec prišel čez nekaj minut. "Videla sem, da so pomagali otroku v reševalnem vozilu. Če ne bi prišel tisti moški, mislim, da otrok ne bi preživel! Rekla sem mu: 'Rešil si mu življenje'. Takoj zatem je prišla policija," je povedala bralka in dodala, da staršev tudi po štiridesetih minutah ni bilo.

"Ljudje so se zbrali, vsi so se spraševali, kje sta mama in oče. Minilo je 45 minut. Potem jih je moški, ki je rešil otroke, odšel iskat v trgovino. Potem je končno prišel oče otroka. Začel je kričati na starejšega dečka, ki je v šoku sedel v reševalnem vozilu. Medicinska sestra mu je rekla, da fant ni nič kriv in da ju je poklical gospod, ki ju je opazil sama v avtu," pravi bralka. "Potem je prišla tudi mama, trdila je, da so pustili odprto okno in da je en otrok spal. Slišala sem, kako so ji pripovedovali, da so otroka komaj rešili. Veste, kaj jim je rekla po tem? Od**bite, namesto da bi rekla hvala. Vsi so bili osupli," je še dejala bralka 24sata. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Lion0077 07:16 23.avgust 2023.

    Jaz ne vem, zakaj grejo otroke delat, če zanje skrbijo slabše k za 25 kil cementa... 😡