Svet
25 ogledov

Kombi v tovornjak, 18 mrtvih

Nesreča na Poljskem
1/3
Žurnal24 main
Poljska žaluje. V hudi prometni nesreči, ko sta trčila prenapolnjen kombi in tovornjak, je umrlo 18 ljudi. V kombiju so ljudje sedeli na priložnostnih sediščih.

Nesreča se je zgodila v gosti jutranji megli pri vidljivosti okoli 100 metrov pri kraju Nowe Miasto v osrednjem delu države.

Po doslej znanih podatkih je kombi zavil na nasprotno stran in čelno trčil v volvov tovornjak, je povedala predstavnica policije. K nesreči naj bi botrovala tudi prevelika hitrost.

16 ljudi je umrlo na kraju nesreče, dva človeka pa so huje poškodovana prepeljali v bolnišnico. Za oba so bile poškodbe prehude, voznik tovornjaka pa je le lažje poškodovan.

Na kraj dogodka se je že napotil notranji minister Jerzy Miller.

Sedeli neprivezani
Po poročanju poljskih medijev je bil Volkswagnov transporter prenapolnjen, saj je bil registriran le za pet potnikov. Prve ugotovitve kažejo, da kombi sploh ni imel originalno nameščenih sedežev, temveč so potniki sedeli v tovornem prostoru na priložnostnih sediščih. Ljudje v trenutku trka torej niso bili privezani, kar pojasnjuje razloge za tako krvav davek.

Žrtve so sezonski delavci, ki so se peljali na obiranje jabolk v bližnji sadovnjak. Gre za eno najhujših cestnih katastrof na Poljskem. Leta 2005 je v nesreči avtobusa umrlo 13 ljudi, leta 1994 pa je prav tako v nesreči avtobusa umrlo 32 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.