Svet
6011 ogledov

Je gejevski par storil prav s to objavo?

Tom Daley Instagram/Dustin Lance Black
Komentar o gejevskih starših povzročil val razburjenja.

V Veliki Britaniji so se zgodile burne reakcije, ki jih je sprožil komentar v petkovi izdaji Daily Maila, v katerem je avtor kritiziral početje gejevskega para.

Tom Daley je 23-letni svetovni prvak in nosilec bronaste olimpijske medalje za skoke v vodo. Na valentinovo je na Instagram profilu objavil fotografijo, na kateri skupaj s svojim partnerjem držita v roki sliko ultrazvoka. S tem sta naznanila, da bosta postala starša.

Znani komentator Richard Littlejohn pa je ob takšnem početju namignil, da mu gre na bruhanje in da vztraja pri tem, da je za otroke najbolje, če jih vzgajata moški in ženska.

Že na začetku komentarja je Littlejohn sicer kritiziral vse, ki so pripravljeni po raznih socialnih omrežjih že kar takoj deliti s celotnim svetom fotografije zarodkov, ki so tako ali tako med seboj vsi enaki, kot so vsi novorojenčki "enaki kot Winston Churchill". Po drugi strani pa da nobenemu ne pade na kraj pameti, da bi delil enako intimne fotografije ultrazvoka kolonoskopije ali trojnega srčnega obvoda. 

Prav tako je opozoril ("Še preden začnejo običajni osumljenci skakati v zrak in vpiti 'homofobija!'"), da je bil sam za civilne poroke med istospolnimi že dolgo, preden so postale "tako modne," in da je po njegovem bolje, če otroke vzgajajo ljubeči nadomestni gejevski pari kot pa da "gnijejo" v državnih institucijah, kjer imajo precej večje možnosti, da jih bo nekdo zlorabil. 

"Vseeno in kljub temu, da brezštevilni samohranilski starši opravljajo neizmerno delo, pa sem še vedno prepričan, da otroci največ pridobijo s tem, če jih vzgajata moški in ženska."

 

HAPPY VALENTINES DAY! ❤️👨‍👨‍👦❤️

A post shared by Tom Daley (@tomdaley) on

Mati ponižana na stopnjo anonimnega inkubatorja

Na tej točki je Littlejohn napadel "šov", ki sta ga uprizorila Daley in njegov partner, saj se je vprašal, zakaj ni nobenega sledu o materi, torej osebi, ki bo otroka donosila v svoji maternici. "Očitno je bila popolnoma izbrisana iz scenarija," je zapisal Littlejohn in se spraševal, kdo je, kje živi, kdaj bo rodila. "V bistvu je le še anonimni inkubator," komentator v nadaljevanju izrazi svoje nasprotovanje, da otroci za marsikoga postajajo le še modni okras, podobno kot "tisti psički za v torbico na rami."

Znani oglaševalec s protesta prekinil sodelovanje

Zapis v Daily Mailu (celotno besedilo v angleščini) je sprožil zelo različne odzive. Po poročanju BBC je šlo celo tako daleč, da je podjetje Center Parcs, specializirano za ponudbo družinskih oddihov, klonilo pod pritiski gibanja Stop Funding Hate. Kar prek Twitterja so sporočili, da ne bodo več oglaševali v The Daily Mailu, saj jim ni bilo všeč, da se je njihov oglas v tiskani izdaji pojavil neposredno prek komentarja.

Nekateri pa se so se Littljohnu postavili v bran, četudi se z njim osebno ne strinjajo, in poudarjajo svobodo govora, ki mora biti nedotakljiva.

zivljenje 30.04.13. dojencek, oce, foto: shutterstock Zdravje Posvojitev otroka gejevskega para

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:48 18.februar 2018.

    Čestitke očetoma!

  • erikkk 17:10 17.februar 2018.

    Homoseksualnost ni bolezen, zdravit se morajo bolj tisti ljudi ki vse kar je v nasprotju s cerkvijo. Fajn imajo oprane možgane. družina ni obveza, je stvar posameznika ... otroci pa so v namen da človeška rasa gre naprej, pa neglede ...prikaži veče kdo jih ima. kakšen greh neki je ne imet otroka z ženo ... a to spet cerkev zapoveduje. Bog vsekakor ne, ta je dal svobodno voljo glede izbire in načina življenja vsakega posameznika. zapomnite si, bog nikoli in za nič ne kaznuje, kot to prikazuje cerkev.

  • jozicamurn 16:19 17.februar 2018.

    Oče, mati, otroci=družina. Vse ostale je potrebno zdraviti, saj je to bolezen. Tukaj ne računamo razne dedke in babice ter ostale družine, ki čuvajo otroke zaradi nesrečnega pripetljaja ali podobno. Liberalne-multikulti pošasti nas uničujejo s svojo nenaravno sprijenostjo in zato, ...prikaži več ker nam na zadnja vrata uvažajo posiljevalce, glavorezce in ostale radikalne religiozne fanatike t.i. zavojevalce. Zaradi korektnosti in politične korektnosti ter zaradi solzic in preveč patetike, bomo uničeni.WAKE UP!