Svet
16 ogledov

Komorowski novi poljski predsednik

Najverjetneje bo tudi tokrat več glasov pobral predsednik poljskega parlamenta B Žurnal24 main
Rezultati vzporednih predsedniških volitev na Poljskem kažejo, da je Bronislaw Komorowski uspel zbrati 53 odstotkov glasov.

Komorowski je sicer že v prvem krogu zbral več glasov kot njegov nasprotnik Jaroslaw Kaczynski, ki je po neuradnih rezultatih prejel 47 odstotkov glasov. Čeprav je imel Komorovski v prvem krogu precejšnjo prednost pred Kaczynskim, pa je temu tik pred drugim krogom začela rasti podpora, zato ni nihče točno vedel, kakšni bodo rezultati današnjih volitev.

Malce boljša udeležba
Po zadnjih podatkih je danes do 17. ure glasovalo 42,1 odstotka volilnih upravičencev, kar ni veliko več kot v prvem krogu, ko je bila udeležba do 17. ure 41,57-odstotna, na koncu pa je bila udeležba 54,9-odstotna.

Prav zaradi počitnic si je sicer kar 670 tisoč judi vnaprej uredilo, da lahko volijo na katerem koli volišču, tudi v tujini. Vrste volivcev so se danes tako vile predvsem na voliščih v mestih ob obali Baltika na severu Poljske, med drugim pa tudi v egiptovski Hurgadi, priljubljeni turistični destinaciji Poljakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.