Svet
11 ogledov

"Končal boš kot podgana"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanska pošta je prestregla grozilno pismo, v katerem je bilo pismo z nabojem, ki je bilo namenjeno italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju.

V veliki pisemski ovojnici je bilo pismo, naslovljeno na Silvia Berlusconija, v katerem je pisalo samo "Končal boš kot podgana".

Kot je poročala italijanska tiskovna agencija ANSA, je ovojnica vsebovala tudi karikature, ki so bile podpisane s štirimi imeni in priimki vodilnih oseb Berlusconijeve stranke Ljudstvo Svobode, med katerimi je tudi obrambni minister Ingazio La Russa.

V Milanu pa je danes v rokah poštnega uslužbenca razneslo pisemsko bombo. Moški je utrpel lažje poškodbe obraza in rok. Pismo je bilo naslovljeno na sedež stranke Severna liga, odgovornost za napad pa je prevzela skupina, ki se je poimenovala Mednarodna anarhistična zveza (FAI).

Skoraj dve leti po parlamentarnih volitvah, ki so Silvia Berlusconija v tretje popeljale na mesto premiera, se bodo sicer Italijani v nedeljo in ponedeljek znova podali na volišča. Tokratne regionalne volitve bodo pomemben test za premiera. Po vrsti korupcijskih škandalov, ki so v zadnjih tednih do temeljev pretresli njegovo stranko, in zapletih zaradi prepozne registracije kandidatov PDL na volitvah v pokrajini Rim, sicer Berlusconija najbolj skrbi nizka volilna udeležba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.