Svet
13 ogledov

Končana četrta etapa svetovnega podviga

Lenarčič s svojim letalom na testnem letu v bližini Ajdovščine. Reuters
Matevž Lenarčič je s Pipistrelovim letalom uspešno zaključil četrto etapo svojega poleta okoli sveta. Pristal je v Francoski Gvajani na severovzhodu Južne Amerike. Pot proti Portoriku v Karibih bo nadaljeval predvidoma v ponedeljek.

V ekipi, ki Matevža Lenarčiča spremlja pri njegovem podvigu z ultralahkim letalom, so veseli, da je slovenski pilot uspešno pristal v Cayennu v Francoski Gvajani in tako uspešno končal še četrto etapo poleta okoli sveta. Po njihovem poročanju so bile posebej zahtevne zadnje tri ure in pol, saj so Lenarčiča spremljale močne nevihte in obilno deževje. Predvsem izkušnje z dolgimi poleti so mu pomagale, da se je izognil preletu izliva Amazonke, čeprav si je slovenski avanturist to želel.

Polet 5. etape, ki je bil planiran za danes, pe je preložen na ponedeljek, so sporočili iz ekipe. Deloma je razlog za to še vedno močan dež. Drug, še bolj pomemben razlog, pa je dejstvo, da je 5. etapa ponovno zelo dolga, saj traja okrog 10 ur. Ob tako poznem vzletu tekom dneva tako ne bi prišel pravočasno do Portorika, kjer se letališče zapre ob 22. uri. Med tem časom se bo Lenarčič po navedbah v sporočilu njegove ekipe posvetil natančnemu pregledu svojega letala.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:31 15.januar 2012.

    Spet jaz . Gvajana je na severoVZHODU J. Amerike. Niso sam Amerikanci zemljepisno .uknjen!