Svet
20613 ogledov

Dva okužena sta si prislužila posebno pohvalo epidemiologov

Hrvaška Istra Profimedias
V Istri včeraj niso odkrili nobenega novega primera covida-19. To je precejšnje olajšanje, saj so pretekle dni poročali o več kot deset novih primerih na dan. V samoizolaciji je še 318 oseb.

V celotni državi so včeraj z 831 testi potrdili le 24 novih primerov. V zadnjem tednu je številka kar dvakrat presegla sto. Aktivnih okužb je še 807, kar pomeni, da je Hrvaška po kazalniku aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev znova pod 20. 

V Zadrski županiji včeraj s 87 testi niso potrdili nobenega novega primera. 

V Šibeniško-kninski županiji so pri ženski srednjih let potrdili en nov primer, ne gre pa za osebo, ki bi bila v stiku s potrjeno okuženimi.

V Splitsko-dalmatinski županiji so potrdili tri nove primere, umrla je 87-letnica, ki je bila pozitivna na covid-19 je umrla. Od treh novih primerov sta dva iz Splita, še 470 ljudi je v samoizolaciji.

Že devetnajsti dan zapored ni novih okužb na področju Ličko-senjske županije.

V trenutno najbolj prizadeti Vukovarsko-sremski županiji je 14 novih primerov. 

V Virivitiško-podravski županiji so z 41 testi odkrili dva nova primera, okužena sta moški srednjih let in otrok, ki sta imela v družinskem krogu okuženo osebo. V izolaciji je 20 oseb.

Tudi v Bjelovarsko-bilogorski županiji sta dva nova primera, okužila sta se v tujini. Ob vrnitvi domov sta se takoj testirala v Zagrebu in se izolirala, tako da nista imela niti enega tesnega stika z drugimi osebami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Detel5ica 18:23 27.julij 2020.

    A graje tud kej podeljujejo?. Verjetno ne, ker bi imeli preveč dela.

  • Fulmmer 16:02 27.julij 2020.

    .... in potem sta za nagrado dobila še dva tedna karantene gratis....