Svet
17 ogledov

Konec drame pred ameriškim kongresom

streljanje Washington
1/3
EPA
V bližini stavbe ameriškega kongresa je prišlo do streljanja. Stanje voznice avtomobila, ki so ga zasledovali policisti, ni znano. Ranjena ena oseba.

Ameriški mediji poročajo, da je v bližini Bele hiše policija ustavila črno vozilo, ki naj bi poskusilo zapeljati skozi zaščitno ograjo Bele hiše. Voznica in policisti naj bi si izmenjali nekaj besed, na kar je ženska z avtomobilom pobegnila z mesta. Policisti so ji sledili in jo ujeli v bližini stavbe ameriškega kongresa. Prišlo je do streljanja. Stanje voznice ni znano, čeprav so nekateri mediji poročali, da naj bi jo podlegla pod streli policistov. Kot še poročajo, naj bi bil v avtomobilu tudi otrok, ki pa naj ne bi bil ranjen.

Tiskovna predstavnica policije Kimberly Schneider je potrdila, da je bil eden od policistov ranjen v prometni nesreči, ko so zasledovali pobegli avtomobil.

Stavbo ameriškega kongresa in okoliške stavbe so za kratek čas zaprli in vsem, ki so se nahajali v njih naročili, naj si poiščejo zavetje. "Zaprite, zaklenite in umaknite se od zunanjih vrat in oken," je pisalo v elektronskem sporočilu, ki so ga poslali zaposlenim v stavbi ameriškega kongresa. Nekaj senatorjev naj bi bilo pred stavbo, ko so slišali šest ali sedem strelov, New York Times navaja senatorja Boba Caseyja. "Šli smo proti Kapitolu. Slišal sem tri strele - najmanj tri. Nato smo videli črn avtomobil in več policijskih avtomobilov, ki so ga zasledovali," je za Bloomberg dejal Andrew Larison.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.