Svet
10 ogledov

Konec oktobra bo padel še en satelit

satelit UARS Nasa
Ameriška vesoljska agencija Nasa je potrdila, da je satelit Uars padel na Zemljo okoli sedmih zjutraj po našem času. V atmosfero je vstopil nad Tihim oceanom. Pred tem neuradna sporočila, da je strmoglavil na Kanado.

Nasa je potrdila, da je satelit v atmosfero vstopil nad Tihim oceanom. Podrobnosti še niso znane.

Pred nekaj urami so sicer menili, da je padel na Kanado. "Še vedno čakamo končno potrditev glede satelita Uars. Če so ostanki padli na Zemljo (to ostaja malo verjetno), so najverjetneje padli na Kanado," je Nasa zapisala na Twitterju.

Nasa se medtem na enem Twittu "norčuje," da je satelit padel in sprašuje, če smo "tam spodaj vsi v redu," na drugem pa pišejo, da je vsak morebitni ostanek satelita še vedno v lasti ZDA in da bi ga morali morebitini najditelji izročiti.

Padec spremljali po celem svetu

Satelit v velikosti avtobusa je v času, ko naj bi le padel na Zemljo, glede na sporočilo Nase letel mimo "Kanade, Afrike in obširnih področjih Tihega, Atlantskega in Indijskega oceana." Tveganje za javno varnost je bilo zaradi tega "minimalno", so sporočili iz ameriške vesoljske agencije.

Nenadzorovani padec največjega satelita v zadnjih treh desetletjih je požel veliko pozornost javnosti po celem svetu. V Severni Italiji so na podlagi ocen, ki so se izkazale za netočne, ljudi včeraj zvečer pozvali, naj ostanejo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.