Svet
13 ogledov

Konec sveta bo dočakal pred TV

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Konec sveta bo 21. maja, vztraja Harold Camping in dodaja: eni bodo šli takoj v nebesa, drugi bodo še nekaj mesecev priklenjeni na "pekel na zemlji". Sam bo sodni dan pričakal pred televizijo.

89-letni Harold Camping, ki za 21. maj napoveduje konec sveta, pravi, da bo sam sodni dan pričakal pred televizijskimi ekrani. Prek televizije bo namreč sledil poročilom o dogajanju.

Camping je sicer že leta 1994 napovedal vrnitev Jezusa Kristusa na Zemljo. A to ni omajalo njegove prepričanosti v napoved, da bo v soboto konec sveta.  V to sploh ni več dvoma, pravi in dodaja, da bodo pravi verniki šli v nebesa, ostali pa bodo "priklenjeni" na uničeno Zemljo še nekaj mesecev.

Podporniki njegove ideje so polepili že okoli 2.200 plakatov po ZDA, na katerih svarijo pred apokalipso. Več sto privržencev ideje o neizbežnem koncu te dni potuje po Ameriki in širi idejo o koncu sveta.

"Verjetno bom poskušal biti blizu televizije ali radia," pa pravi Camping. Zakaj? "Zanimalo me bo, kaj se bo dogajalo na drugem koncu sveta."

Tako kot njegove prejšnje (nepravilne) napovedi sicer tudi ta izhaja iz podatkov Svetega pisma – sodni dan naj bi nastopil sedem tisoč let po tem, ko se je Noe rešil s svojo barko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.