Svet
4 ogledov

Konec tedna tudi v Avstriji 40 stopinj

Vročina Shutterstock
V prihodnjih dneh se ekstremno visoke temperature ne obetajo le Sloveniji, ampak se bodo v vročini "topili" tudi drugod po Evropi.

V Avstriji bi konec tedna utegnili nameriti celo rekordnih 40 stopinj Celzija, že nekaj dni napovedujejo tamkajšnji mediji. Podobno bo v Nemčiji, peklensko vroče pa je tudi na Balkanu.

Iz Nemčije obenem poročajo o neurjih, ki prihajajo z zahoda, a žal ne bodo prinesla ohladitve, piše nemška tiskovna agencija dpa. Povečevala se bo le vlažnost, zaradi česar bo vročino še težje prenesti.

Rekordov v Nemčiji naj ne bi bilo

Za konec tedna napovedujejo temperature občutno nad 30 stopinjami Celzija, v soboto na jugozahodu Nemčije celo 37 stopinj. Rekord 40,2 stopinje Celzija, ki so ga v Nemčiji namerili med letoma 1983 in 2003, pa naj ne bi padel.

Avstrijski mediji podobno napovedujejo izredno vroč konec tedna. Kot pišejo, bi temperature v Avstriji lahko celo presegle vročinski rekord 39,7 stopinje Celzija, izmerjen 27. julija 1983, a z gotovostjo tega še ni mogoče napovedati.

Vsekakor se bodo temperature že v četrtek in petek gibale okoli 33, 34 stopinj, čez vikend pa bo še bolj vroče.

Podobno je na Balkanu. Srbska tiskovna agencija Tanjug do petka napoveduje temperature od 32 do 35 stopinj Celzija, za konec tedna pa kar od 35 do 38 stopinj. Sončno in vroče bo vsaj do 30. julija, pravijo meteorologi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.