Svet
4 ogledov

Konkretni rezultati, drugače bodo protesti

Protesti, ki so izbruhnili po ponovni izvolitvi Kibakija konec decembra 2007, so Žurnal24 main
Opozicija v Keniji je zagrozila s ponovnimi protesti, če se pogajanja, ki jih vodi Kofi Annan, ne bodo izkazala za uspešna. V enem tednu želijo konkretne rezultate, drugače gredo na ulice.

Do protestov naj bi prišlo, ker naj vlada ne bi "resno" pristopila k pogajanjem, so dejali člani opozicije. Medtem ko Kibaki zatrjuje, da je znotraj obstoječe ustave mogoče doseči politično rešitev, opozicijski predstavniki želijo spremembe. Kibakija, ki se sooča z vse večjimi pritiski, in njegovo stranko so obtožili "namernega zavlačevanja".

Grožnje nobelovki Maathai
Nobelovi nagrajenki za mir Wangari Maathai, ki je vodje plemen pozvala k prekinitvi nasilja, so zagrozili s smrtjo. O treh SMS-sporočilih, ki so vsebovala grožnje, je obvestila policijo.

"Zaradi tvojega večnega nasprotovanja vladi smo se odločili, da pridemo nadte," se je glasilo eno od sporočil. Vlado je pozvala, naj ji spet priskrbi varnostnike, ki so jih pred kratkim odpoklicali.

Maathaijeva je za svoje okoljevarstveno delo leta 2004 prejela Nobelovo nagrado, na decembrskih volitvah pa je bila med tistimi, ki so izgubili sedež v parlamentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.