Svet
2131 ogledov

Kopalce s plaže pregnala morska leva

morski levi plaža San Diego zajem zaslona
Morski levi prišli na plažo in se lotili množice kopalcev, nastal je splošen nemir.

Na plaži La Jolla Cove ob kalifornijskem mestu San Diego je včeraj prišlo do nevsakdanjega vrveža, ki sta ga ob prihodu na plažo z lovljenjem kopalcev povzročila dva morska leva.

Charlianne Yeyna, ki je vse skupaj posnela, je za NBC San Diego povedala, da sta morska leva "napadla" plavalce, potem ko se jima je eden izmed njih približal in ju poskušal fotografirati od blizu. To je razburilo živali, ki sta nato začeli loviti turiste.

"Upam, da bo ta videoposnetek poučna izkušnja za prihodnje obiskovalce," je dejala in dodala, da upa, da bo video dvignil zavedanje o tem, kako nevarni so lahko morski levi.

Video prikazuje dva modra morska leva, ki lovita množico plavalcev z ene strani plaže na drugo, preden se potopita v plitvino in odplavata v morje.

Morski levi ob Kalifornijskem zalivu niso nobena novost. Ob plaži so celo znaki, ki opozarjajo obiskovalce, naj pustijo prostor za tjulnje in morske leve ter jih ne vznemirjajo.

Te zelo inteligentne živali zlahka pridobijo različne veščine. Tudi ameriška mornarica jih uporablja v vojaške namene. Od vseh sesalcev le njihovo mleko ne vsebuje laktoze. Sposobni so se potopiti do globine 74 metrov, zabeleženo pa je, da lahko zadržijo dih do 12 minut. S plavanjem lahko dosežejo hitrost okoli 40 km/h.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.