Svet
10 ogledov

Kopalce strašil bober, ne krokodil

Obiskovalci bavarskega jezera Klausensee so bili pretekli teden vznemirjeni, saj naj bi v jezeru opazili krokodila. Zdaj se je izkazalo, da je bil le bober.

Krokodila, ki so ga na Bavarskem že poimenovali Klausi, v jezeru Klausensee ni bilo. Potem ko naj bi ga opazili obiskovalci jezera in je policija dan in noč izvajala iskalne akcije, so namreč ugotovili, da je bil domnevni krokodil le bober.

"Analiza posnetkov varnostnih kamer na obrežju ni pokazala nobenih sledi krokodila," je dejal predstavnik mesta Schwandorf Lothar Mulzer. Primer Klausi so zato zaprli, prepoved kopanja v jezeru pa odpravili.

Panika vladala teden dni

Fantomski krokodil Klausi je mesto vznemirjal več kot teden dni. Obe priči sta dejali, da sta videli približno meter dolgo žival z dolgim repom in kremplji. Ker so oblasti te navedbe vzele resno, so razglasile prepoved kopanja.

Prav tako so izvedli več obsežnih iskalnih akcij, ki so potekale tudi ponoči in pri katerih je sodelovalo do 70 ljudi. Ko akcije niso obrodile sadov, so se mestne oblasti odločile, da bodo obrežje jezera nadzorovale s štirimi varnostnimi kamerami, ki pa tudi niso pomagale najti krokodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.