Svet
1 ogledov

Korade tudi uradno obtožen

General Korade je uradno obtožen umora štirih ljudi, poskusa umora in ugrabitve. Žurnal24 main
Pobegli hrvaški general je tudi uradno obtožen suma umora štirih ljudi. V iskalni akciji sodeluje že nad 3600 ljudi.

Novico, da je hrvaška policija zaradi utemeljenega suma štirikratnega umora vložila obtožbo proti hrvaškemu generalu Ivanu Koradeju, je sporočil Marijan Benko, direktor hrvaške policije. Pristavil je še, da bodo ovadili tudi vse tiste ljudi, ki so Koradeju pomagali oziroma mu še pomagajo, da se že od 27. marca uspešno izmika uradnim organom.

Umor, poskus umora in ugrabitev
Uradna obtožba, vložena proti generalu, ga ne bremeni samo štirih umorov, ampak tudi poskusa umora in ugrabitve. 26. marca naj bi Korade umoril svojega 36-letnega prijatelja in pozneje ugrabil žensko, ki pa ji je uspelo pobegniti. Naslednji dan je po navedbah policije ubil 62-letno žensko, ki ga je v preteklosti obtožila kraje v trgovini, umoril pa naj bi tudi njenega 15-letnega vnuka. V sosednji hiši naj bi ubil tudi 63-letnega moškega, še enega moškega pa je ustrelil, a ga ni smrtno ranil.

Enote hrvaške policije so danes podrobno pregledovale okolico Koradejeve rojstne hiše v Veliki Veternički, saj naj bi tam po nekaterih informacijah imel skrivališče. Trenutno najbolj zloglasnega hrvaškega ubežnika išče že nad 400 policistov in okoli 3200 civilistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.