Svet
27 ogledov

Korak bližje kremam za rast las

Ameriški znanstveniki so povsem po naključju v neki raziskavi o snovi proti stre Žurnal24 main
Znanstveniki so identificirali protein, ki pri moških povzroča plešavost. S tem se je povečala možnost, da jim uspe preprečiti ali celo obrniti proces izpadanja las.

Znanstveniki so krivca odkrili z opravljanjem testov na miših in plešastih moških. Raziskave bi po poročanju BBC lahko vodile v razvoj kreme proti plešavosti. Nekatera tovrstna zdravila že razvijajo, so sporočili znanstveniki univerze v Pensilvaniji.

"V osnovi smo dokazali, da je količina proteina prostaglandina povišana na lasiščih plešastih moških in je zavrla rast las. Tako smo določili ključno točko pri zdravljenju plešavosti pri moških," je povedal profesor George Cotsarelis, ki je vodil raziskavo.

Naslednji korak bo ugotoviti, katere kemične spojine vplivajo na receptor in ali bo v primeru blokade tega receptorja mogoče povniti rast las ali vsaj ustaviti nastanek plešavosti, je povedal Cotsarelis.

Rast las se namreč ustavi zaradi tega, ker se protein veže na receptorje celic rastnih mešičkov, še poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.