Svet
71 ogledov

Kornati: ribič našel ostanke kasetne bombe

Kasetna bomba. EPA
Govorice o tem, da je za požar na Kornatih kriva kasetna bomba Nata, so se očitno pokazale za resnične. 43-letni ribič iz Murterja je na severni strani otoka našel ostanek bombe.

Odkritje Natove kasetne bombe bi tako pomagalo razkriti, zakaj je vojska več dni po tragediji prišla na otok in branila dostop do njega ter zakaj so morali gasilci več ur čakati na pomoč, poroča 24sata.hr.

O bombi govoril že edini preživeli gasilec

Da je eksplodirala Natova kasetna bomba, je že konec letošnjega avgusta menil tudi edini preživeli gasilec, danes 26-letni Frane Lučić. "Vse po vrsti je zatajilo, na sodišču pa želijo prikazati, kot da smo se zaradi nesposobnosti zažgali sami. Odgovarjal pa ne bi nihče," je povedal.

"Primerjal sem fotografije in ugotovil, da so rane vojakov v Afganistanu zaradi kasetnih bomb zelo podobne tistim, ki smo jih utrpeli jaz in moji kolegi," pravi Lučić.

 

Dodal je še, da se eksplozije sicer ne spomni, kar bi bila lahko posledica šoka, ter zagotovil, da ne želi nikakršnega maščevanja, da pa bi rad poznal pravi vzrok tragedije.

Komentarjev 1
  • smito23 07:03 07.september 2011.

    koliko življen bo še moralo ugasniti, da si bodo ljudje končno dopovedali, da je NATO teroristična organizacija?!pa tako preprosto kot je to: tisti politiki, ki podpirajo NATO, niso vredni naše podpore. in bi kaj kmalu lahko izstopili iz NATO. ...prikaži več. Pa referendum, ker je tako popularen: glede izstopa iz članstva v NATO, se ne bi odločali o človekovih pravicah ampak o prenehanju plačevanja dajatev teroristični organizaciji NATO.Še vidni slovenski predstavniki politike, ki vehementno zagovarjajo NATO:- SDS na čelu z janšo in še posebej proameriškim ruplom in zunanjim sodelavcem beblerjem,- SD na čelu s pahorjem in še posebej s proameriško ljubico jelušič ter samuelom žbogarjemče tem ljudem odvzamemo moč, da nehajo hujskati ljudi, da potrebujemo NATO, bi proces za referendum o izstopu iz NATO stekel v enem mescu in bi bil po javnem mnenju tudi gladko podprt.da o finančnem učinku sploh ne govorim - nato letno požre kar nekaj deset milijonov evro