Svet
9804 ogledov

Koronavirus: "Na žalost nimam dobrih novic"

Koronavirus, Hrvaška epa
Slabe novice, v Zagrebu 75 aktivno okuženih.

"Na žalost nimam dobrih novic za Zagreb," je včeraj zvečer dejal prvi mož zagrebškega zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. Povedal je, da je bilo v Zagrebu potrjenih še 24 okužb, čakajo še na rezultate 50 testov. To je 13 primerov več, kot jih je bilo dopoldan. Skupaj je zdaj v Zagrebu 75 aktivnih okužb, v celotni Sloveniji jih je 53.

Od 24 novo potrjenih okužb jih je 20 v psihiatrični bolnišnici Sveti Ivan, ki je postala novo žarišče.

Tudi na Hrvaškem so od danes v javnem prevozu obvezne zaščitne maske, voznik pa ne sme speljati, če vsi potniki nimajo mask. Za se potnike, ki prihajajo iz Bosne, Srbije, Kosova in Severne Makedonije pa je ob vstopu na Hrvaško obvezna 14-dnevna karantena. Karantena ne velja za osebe, ki so v tranzitu.Tako lahko potniki iz Madžarske na Hrvaško vstopijo brez karantene, čeprav bi potovali čez Bosno. 

Tako kot v Sloveniji je tudi na Hrvaškem večina okuženih prišla iz Bosne, Srbije in Kosova.

Hrvaški epidemiolog je zaskrbljen zaradi poteka dogodkov in pričakuje, da bi lahko imeli celo po sto novo okuženih na dan.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • porko2 10:58 25.junij 2020.

    Slovenski Loleki še kar vstrajajo, da je Tuđmanovina varna država. ZAPRITE MEJE, TAKOJ, DA BO PREPOZNO!

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 10:10 25.junij 2020.

    kako so smešni s temi maškarami hahahaha, me zanima, ali maškare testirajo tudi krave, čebulo, jabolka, lubenice in grozdje, kakšna je tam epidemiološka slika in to. morda olje na platnu? fafačina veselo fafa gatniku, right in omakas pa ga dobivata od zadaj :D.

  • francl12 10:01 25.junij 2020.

    NOVA AKCIJA ZA TURISTE NA HRVAŠKEM! Tekom bivanja smo vsem turistom na Hrvaškem pripravili posebno presenečenje! Poleg vseh gurmanskih razvajanj (zamrznjena pečena riba za 40€) vam gratis podarimo koronico, ki vas bo razvajala na poti domov v domovino. Doma boste ...prikaži več z njo boste uživali še nekaj tednov. SLOVENCI IZKORISTITE TO POSEBNO AKCIJO I DODITE NAM U HRVATSKO!