Svet
4 ogledov

Košček srca tjulnja ji je šel v slast

Kanadska guvernerka je v znak protesta pojedla surovo meso tjulnja. Žurnal24 main
Predstavniki Evropske komisije so bili zgroženi nad dejanjem generalne kanadske guvernerke Michaelle Jean, ki je pred kamerami v znak podpore lovcem pojedla surov košček tjulnja.

Jeanova se je namreč pred dnevi udeležila tradicionalnega lova na tjulnje, ki so ga organizirali Eskimi. Kot je razvidno iz videoposnetka, je generalna guvernerka s tradicionalnim nožem zarezala v žival in pojedla surov košček srca tjulnja. "Podobno je sušiju. ... In ima zelo veliko hranilno vrednost," je takoj zatem dejala guvernerka. Na ta način je želela lovcem izraziti podporo proti odločitivi Evropskega parlamenta, ki je izglasoval prepoved uvoza kanadskih proizvodov, narejenih iz tjulnjev. Po njenem mnenju tradicionalni lov na tjulnje namreč ni nehumano dejanje.



Predlog Evropskega parlamenta morajo sicer potrditi še evropski ministri, tako da naj bi prepoved v veljavo stopila prihodnje leto. "Brez komentarja. Je preveč bizarno, da bi lahko razumeli," pa je v komentarju dejanja kanadske guvernerke dejala predstavnica za stike z javnostmi pri komisarju za okolje Barbara Helfferich.

Nad dejanjem kanadske guvernerke so zgroženi tudi v nevladnih organizacijah za zaščito pravic živali, saj so prepričani, da je letni lov na omenjene živali zelo krut in slabo nadzorovan ter da prinaša zelo majhno ekonomsko korist. "Dejstvo, da je guvernerka v javnosti pojedla surovo meso tjulnja po mojem mnenju ne bo pomagalo rešiti problema. In prepričana sem, da to ne bo spremenilo mišljenja državljanov Evropske unije," je dejala Barbara Slee iz Mednarodnega sklada za zaščito živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.