Svet
10 ogledov

Kosorjeva: odlična turistična sezona

Kosorjeva je prepričana, da nasmeh reši vse. (Foto: 24sata) Žurnal24 main
Številke te turistične sezone so vzpodbudne, predvsem na račun večjega števila Slovencev, je hrvaška premierka Kosorjeva sporočila članom vlade. Turističnim delavcem pa: smejte se.

Kar sredi avtoceste na plačilni postaji Lučko je potekala današnja seja hrvaške vlade o uspehu letošnje turistične sezone. Vozniki so tako dobili kar iz rok hrvaške premierke Jadranke Kosor brošure o Hrvaški, spominke in nasmeh. Ravno ta pa je po mnenju Kosorjeve ključen za uspeh turistične sezone.

„Turistom se je treba čim več smejat, v končni fazi vsi potrebujemo smeh, saj ta lahko ozdravi vse, tudi tisto, kar je šlo narobe,“ svetuje po poročanju hrvaških medijev Kosorjeva turističnim delavcem.

Posebej je opozorila na povečanje slovenskih turistov, pa tudi ruskih, kitajskih in ukrajinskih. To pripisuje otoplitvi odnosov med državami.

Kosorjeva pa se ni mogla izogniti zadnjim dogodkom, in sicer že dvema napadoma na srbske turiste. Vsem sporoča, da je Hrvaška varna država in da je pomembno, da policija vloži vse sile v to, da prepreči nove takšne dogodke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.