Svet
8 ogledov

Kosorjeva po 17 letih brez tajnice, avta in z nižjo plačo

Jadranka Kosor Patrik Macek/PIXSELL
Kosorjeva bo po izključitvi iz stranke ostala brez službenega vozila z voznikom, tajnice, pisarne, mesta v parlamentarnem odboru, znižala pa se ji bo tudi plača.

V začetku meseca je stranka HDZ iz svojih vrst izključila Jadranko Kosor. Po 17 letih, kolikor je bila članica stranke, bo tako ostala brez določenih privilegijev.

Junija preteklo leto je prenehalo njeno varovanje, ki ji je pripadalo po opravljanju funkcije predsednice vlade. Takrat ji je stranka zagotovila službeno vozilo z voznikom in jo postavila na predsedniško mesto v Odboru za družino, mladino in šport. S tem je pridobila tudi svojo tajnico in pisarno v saboru.

Če predsedstvo potrdi njeno izključitev, se ji obeta, da bo te privilegije izgubila. Postati bo morala neodvisna poslanka, tako da bo izgubila predsedniško mesto v odboru, ki sicer pripada HDZ-jevi kvoti. Izgubila bo avto, voznika in pisarno s tajnico. Ker so vse pisarne na Markovem trgu zapolnjene, se bo najverjetneje morala seliti v Demetrovo ulico.

Ker ne bo več predsednica odbora, se ji bo znižala tudi plača. Koeficient plače ji bo padel s 6,42 na 5,27. S tem bo njena plača nižja za okoli 2500 kun (približno 330 evrov).

O pritožbi se še ni odločila

Ali se bo na odločitev častnega razsodišča HDZ pritožila na Vrhovnem sodišču, še ni jasno. "Uradne odločitve HDZ še nisem prejela, ko pa jo bom, jo bom dobro preučila z odvetnikom. Takrat se bom tudi odločila, ali se bom nanjo pritožila," je povedala Kosorjeva. V petek, ko so jo izključili, je zatrjevala, da se pritožila ne bo, saj ne ve, "komu bi se na to sodbo pritožila".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.