Svet
40 ogledov

Kosorjeva spet govorila "angleško"

(Foto: Nik Rovan)
1/2
Žurnal24 main
Hrvaška premierka Jadranka Kosor se je znova "proslavila" z znanjem angleščine. Tokrat sicer ni bilo izjav v slogu "dan po včerajšnjem dnevu", je pa bilo veliko lomljenja jezika.

Tokrat je hrvaška premierka Jadranka Kosor spregovorila na zasedanju Združenih narodov. Hrvaški Index.hr je njeno izgovorjavo označil za nemogočo in ob tem dodal: "Zastrašujoče je, da je bil ta govor Kosorjeve pravzaprav njen najboljši nastop v angleškem jeziku."

Kosorjeva se je tokrat odločila za varno pot in ves čas brala z lista, glede na njeno izgovorjavo pa je mogoče, da je bil tekst napisan po načelu "piši kot govoriš", ali pa se ga je naučila na pamet. Trda izgovorjava, številni premori, zapletanje in občasno povsem nerazumljivo izgovorjene besede so zaznamovali njen govor.

Znanje za cvek
Kosorjeva je znana po svojih angleških spodrsljajih. Letos poleti je tako na cestninski postaji Lučko, kjer je turistom delila spominke in brošure o Hrvaški, enemu od turistov z Madžarske vsa navdušena dejala: "Z Madžarske ste! Jaz sem bila tam dan po včerajšnjem dnevu. Hvala vam in dobrodošli na Hrvaškem."

Znan je tudi njen pogovor v Bruslju devet mesecev po tem, ko je bila izvoljena za premierko. Ko jo je tedaj komisar za širitev Stefan Füle vprašal, ali je pogosto v zgradbi Evropske komisije, je odgovorila da, nato pa ugotovila napako in jo poskušala popraviti z besedami: "No many times. Because I'm still doing ... nine months prime minister (Ne velikokrat. Ker še vedno delam ... devet mesecev premierka)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.