Svet
21 ogledov

Kosorjeva voditeljica leta

09_03_09_jadranka_kosor_T Žurnal24 main
Jadranko Kosor na dunajski slovesnosti razglasili za regionalno vodjo leta srednje in jugovzhodne Evrope 2010. Po nagrado sama ni prišla.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je na Dunaju prejela priznanje vodje leta srednje in jugovzhodne Evrope 2010, ki ji ga je podelil romunski poslovni Forum Invest iz Bukarešte.

V obrazložitvi, zakaj je ravno Kosorjeva dobila letošnjo posebno nagrado, ki jo v izvirniku imenujejo Leader She 2010 (ženska voditeljica leta), je podpredsednica Foruma Lillana Munteanu navedla njeno energično in poznavalsko dajanje novih impulzov političnim spremembam na jugovzhodu Evrope in pri hrvaškem približevanju Evropski uniji.

Še posebej pa so na slovesnosti – po pisanju Večernjega lista – izpostavili osebno zavzetost Jadranke Kosor pri prizadevanjih za enakopravnost žensk v praksi.

Po naziv sama ni prišla
Hrvaška premierka sicer ni našla časa, da bi osebno prevzela nagrado, v njenem imenu je to storil hrvaški veleposlanik v Avstriji Zoran Jašić, ki je ob tem izpostavil, da Jadranka Kosor ob vsaki priložnosti poudarja, da so "ženske v politiki jasen pokazatelj razvoja demokracije neke države“.

Poleg Kosorjeve je priznanja za dosežke na evropskem poslovnem političnem in socialnem področju dobilo še sedem predstavnic Bolgarije, Madžarske, Poljske, Ukrajine, Romunije in Hrvaške. Poleg premierke je nagrado na Hrvaškem prejela še predsednica uprave družbe Ericsson Nikola Tesla iz Zagreba Gordana Kovačević za poslovne dosežke, vezane na inovativnost in prilagojenost okolju, v katerem družba deluje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.