Svet
13 ogledov

Kosorjevi očitajo Pahorja

Hrvaška poslanka je preverjala, ali Kosorjeva zna slovenski jezik. (Foto: AFP)
1/2
Žurnal24 main
Hrvaški sabor bo jutri ratificiral arbitražni sporazum med Slovenijo in Hrvaško. Še pred tem pa je ena izmed poslank preverjala koliko Kosorjeva razume slovensko.

Arbitražni sporazum, ki sta ga podpisala premierja Slovenije in Hrvaške Borut Pahor in Jadranka Kosor, bo jutri v ratifikaciji v hrvaškem parlamentu. Kosorjeva potrebuje dvotretjinsko večino, kar pomeni, da brez podpore opozicije ne bo uspešna.

So se pa hrvaški poslanci okoli medsosedskih odnosov s Slovenijo vrteli tudi danes, ko je na njihova vprašanja odgovarjala premierka Kosorjeva s svojo ministrsko ekipo. Poslanka SDP Ingrid Antičević Marinović je v slovenščini Kosorjevi prebrala pismo slovenske upokojenke.

Kot lahko vidite v posnetku HTV, je Antičević Marinovičeva Kosorjevi po slovensko brala: "Ne morem vam odgovoriti na vprašanje, zakaj sem vstopila v Luko, ne bom komentirala, od kod mi denar."

Kosorjeva je odgovorila: "Dela vašega vprašanja nisem razumela, zato vam na to ne bom odgovorila."

In Antičević Marinovićeva je iz rokava potegnila slovenskega premierja: "Čudi me, da ne razumete dela mojega vprašanja, saj se z gospodom Pahorjem tako lepo razumeta."

Po besedah novinarke HTV Kosorjeva Antičević Marinovićevi ni ostala dolžna.

Ženskemu pogledu ni ostalo dolžno, je po poročanju novinarke dejala, da je poslanka zasedanje sabora izkoristila za promocijo svojega predsedniškega kandidata na decembrskih predsedniških volitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.