Svet
11 ogledov

Kosovo: dan po dogovoru prijetih šest Srbov

kosovo zastava afp Žurnal24 main
Kosovska policija je danes na območju mesta Gnjilane na vzhodu Kosova prijela šest oseb, za katere trdi, da so pripadniki srbskega notranjega ministrstva. Pri njih naj bi našli orožje, policijske uniforme in službene izkaznice.

Beograd je aretacijo označil za provokacijo in napovedal "recipročne ukrepe". Po poročanju kosovskih medijev naj bi se aretirani ukvarjali z izdajo srbskih dokumentov na Kosovu. Policija jih je aretirala zgodaj zjutraj na podlagi naloga okrožnega tožilstva v Gnjilanu, pridržani pa so lahko 48 ur.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je potrdil aretacijo štirih uslužbencev srbskega notranjega ministrstva in še ene druge osebe. Kot je dejal, gre za osebe, ki živijo v bližini kraja Gnjilane, a delajo v Vranju v Srbiji. "Naši pripadniki ne delajo na Kosovu. Če nekdo tam živi, a dela v Vranju, ni nikakršnega razloga za omejitev njegove svobode," je povedal.

Prijetje "ogroža dogovor"

Današnjo akcijo kosovske policije je Dačić označil za "še eno provokacijo oblasti v Prištini, ki lahko ogrozi vse, kar je bilo dogovorjeno v Bruslju".

"Pozivamo, da se zadevo temeljito preuči, aretirane pa izpusti, saj ni nobene pravne osnove za priprtje osebe, ki na ozemlju osrednje Srbije dela v policijski upravi, ki pa pokriva tudi nekatere občine na Kosovu," je še dejal Dačić.

Predstavniki Beograda in Prištine so v petek v Bruslju dosegli dogovor o regionalnem nastopanju Kosova. Po njem bo lahko Kosovo v prihodnje na regionalnih srečanjih sodelovalo pod svojim imenom, Srbiji pa ne bo treba priznati kosovske neodvisnosti. Prav tako so se dogovorili o skupnem upravljanju meje na severu Kosova.

Komentarjev 23
  • privat 19:31 29.februar 2012.

    ha ha..kaj ne jokaš zaradi kosova???ha ha kaj so to srbske solze?Kako si uganil ,neverjeten si inteligenca na višji ravni...vendar je to samo inteligenca malega črnega človeka....Res je prodajam bureke ,baklave itd in ponujam ljudem šiptarske dobrote...dej mi pa ti ...prikaži več še namigen kaka je to srbska salata ali srbski burek...ali srbski čevapčiči...da še njih začnem prodajati po beogradu?? Kaki bolani ljudje ste vi...

  • VSK 22:21 28.februar 2012.

    hehehe seveda je tebi sranje... :Dlahko ti pa predložim še kak realno posnet video iz 99'...ampak tega si itak mel priložnost videt tud na SLO TV, ker zarad njega so Legijo in njegove pozaprli... tam se lepo vidi ...prikaži več kaj si vsak nestrpen vaterpolist zasluži! ;)

  • VSK 22:16 28.februar 2012.

    hahahahaha :Dkolk si ti patetičen... pa kr mal si jezen... resnica boli kaj???!!! ja ja, sej se te predstavljam: svečana bela uniforma... za pultom... pred tabo pa ves tvoj svet (in ves svet tvojih prednikov in naslednikov): burek, ...prikaži večk, bakljava, sljadoljet, boza, kebab (in to ne katerkoli-donner!! ahahah :D ) in potem z našminkanim nasmeškom: dober danj gospa, ljahko pomagamo... naše ljimune so izvrsne... še kaj mogoće... itd...hahahahaha :D sej kaj pa šiptarček drugega še zna...