Svet
6 ogledov

Kosovo: v napadu umrl Srb

Kosovska Mitrovica Reuters
V Kosovski Mitrovici je po včerajšnjem strelskem napadu umrl mlajši Srb, dva sta bila ranjena. Župan dejanje označil za teroristični napad lokalnih Albancev. Priprli eno osebo.

Na policiji so povedali, da je bil eden od Srbov zaposlen kot policist, do streljanja pa je prišlo po sporu med Srbi in Albanci. Ponoči je policija opravila več hišnih preiskav. Policisti so zaradi streljanje že priprli Hafiza Mehmeti, piše B92.

Po posredovanju policije streljanje

Po poročanju Reutersa je do streljanja prišlo po tem, ko je policija posredovala pri pretepu med Srbi in Albanci. Pol ure po spopadu je bilo v mestu slišati streljanje z avtomatskim orožjem, sicer pa naj do drugih incidentov ne bi prišlo.

"Izkoristijo vsako priložnost"

"Napad je pokazal, da albanski ekstremisti izkoristijo vsako priložnost za napad na Srbe. Ker takšna dejanja že več let niso kaznovana, storilci pa niso odkriti, ti vse pogosteje posegajo po nasilju," je ob incidentu povedal srbski minister za Kosovo in Metohijo Goran Bogdanović.

Pozval je, naj preiskavo napada namesto kosovske policije prevzamejo pripadniki evropske misije Euleks, da se ozadje napada čimprej razčisti, krivce pa pripelje pred roko pravice, poroča srbski B92.

Napetosti na Kosovu se stopnjujejo od poletja, od kar so se kosovske oblasti odločile uveljaviti suverenost tudi glede nadzora na mejnih prehodih s Srbijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.