Svet
5 ogledov

"Kot bi se ponovila dvojčka"

eksplozija Harlem
1/12
EPA
V Harlemu je odjeknila eksplozija, zaradi katere sta se zrušili dve stavbi. Poročajo o prvih žrtvah in več ranjenih.

V petnadstropni stavbi v Vzhodnem Harlemu je odjeknila močna eksplozija, zaradi katere se je ta zrušila. Nedolgo zatem se je zrušila še sosednja enako visoka zgradba. Eksplozija je poškodovala tudi več sosednjih stavb. Do eksplozije naj bi prišlo zaradi uhajanja plina.

Mediji poročajo o dveh smrtnih žrtvah in štiriindvajsetih ranjenih, dva sta v kritičnem stanju. Eden naj bi bil otrok. Pogrešajo več kot deset oseb.

Evakuirali so prebivalce iz okoliških stavb. Gasilci in policisti nosijo maske, saj je območje v gostem dimu, poleg tega pa je v zraku veliko prašnih delcev. Na območju ne vozijo vlaki, saj so na tirih deli ruševin.

Eksplozija jih je prehitela

Newyorški župan Bill De Blasio si je že ogledal prizorišče in medijem podal prve informacije. "Eksplozija je uničila dve stavbi. Edino opozorilo o morebitni nevarnosti smo dobili petnajst pred eksplozijo, ko je nekdo opozoril na uhajanje plina. Preden je ekipa prišla na kraj, je prišlo do eksplozije," je dejal De Blasio.

Tiskovni predstavnik komunalnega podjeta za elektriko in plin ConEd Bob McGee je potrdil, da so zjturaj dobili telefonski klic stanovalca ene od okoliških zgradb, ki je zavohal plin. Ni bil prepričan, ali plin prihaja iz njegove zgradbe ali od zunaj.

Na kraju je 250 gasilcev, ki gasijo požar, ki še vedno ni pod nadzorom. Ekipe poskušajo tudi zapreti vse dovode plina v prizadete stavbe. Župan je dejal, da bodo vložili vse napore, da bodo našli tiste, ki jih še pogrešajo.

Streslo celotno sosesko

"Ljudje so leteli skozi okna ... to so moji sosedje," je današnjo tragedijo opisala Ashley Rivera. Druga priča je povedala, da je bilo slišati dve eksploziji, ki sta stresli njegovo trgovino. "Videti je bilo, kot da bi se ponovila zgodba z dvojčkoma. Ljudje so bili prekriti s prahom in so si zatiskali usta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.