Svet
11 ogledov

"Kraj in čas likvidacije nista bila naključna"

Umor v Makedoniji EPA
Trojica morilcev kazensko ovadena, dva pa sta na begu. Sicer je vseh pet neposredno povezanih z likvidacijo petih ljudi, kraj in čas pa naj ne bi bila izbrana naključno.

Makedonska policija je vložila kazenske ovadbe zaradi terorizma zoper peterico aretiranih (od skupno 20), povezanih s petkratnim umorom blizu Skopja, je po poročanju srbskega Tanjuga povedala notranja ministrica Gordana Jankulovska.

Ovadeni so neposredni storilci in proti njim so vložene kazenske ovadbe zaradi terorizma in nedovoljene posesti orožja. Dva od teh petih sta na begu, preostali trije pa so obtoženi, da so z dvema avtomatskima puškama in pištolo 12. aprila likvidirali pet ljudi. Aretirani so stari od 24 do 54 let.

"Ni šlo za naključje"

Jankulovska je na tiskovni konferenci popoldne dejala še, da so se po masakru krivci z avtomobilom Opel Omega odpravili proti mestu Vražju vir, dve osebi pa sta jim pomagali pobegniti čez mejo proti Kosovu.

Izjavila je tudi, da niti datum niti kraj umorov nista bila naključno izbrana, vendar ni hotela navesti več podrobnosti, saj zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom še poteka, kot tudi analiza včeraj zaseženega gradiva. Jankulovska ni želela odgovoriti niti na vprašanje, ali je ta skupina radikalnih islamistov prejemala kakšna navodila iz tujine in ali je logistika potekala izven meja Makedonije, saj je tudi to, kot je dejala, del preiskave, ki še poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.