Svet
1 ogledov

Kraljevska kri novega premierja

Zagovarja tradicionalne vrednote in družino, ne zanika pa kajenja marihuane in j Žurnal24 main
David Cameron je kraljico spoznal pri osmih letih. Jemal naj bi tudi kokain in skoraj končal v vrstah KGB. H kraljici se je vrnil po mandat.

Šef britanskih konservativcev je najmlajši premier Velike Britanije v zadnjih 200 letih in prvi konservativec na tem mestu od leta 1997. Obljubil je težko delo in ponovno izgradnjo družine, skupnosti in odgovornosti.

43-letni David Cameron je potomec kralja Williama IV. Pravice do prestola vendarle nima, saj njegova družina izhaja iz zunajzakonske zveze kralja. Sicer sin borznega uslužbenca je hodil v prestižno šolo Eaton, od koder bi mu pri 17 letih zaradi kajenja marihuane skoraj pokazali vrata. Prekršek naj bi priznal, toda ker ni bil vpleten v preprodajo droge, se je izvlekel s prepisovanjem latinščine.

Na Oxfordu je iz politologije in ekonomije diplomiral leta 1988, z rezultatom se je uvrstil med deset najboljših študentov letnika.

Pokopal je sina
Za njegovo politično usmeritev naj bi bil najzaslužnejši njegov sin Ivan, ki je za posledicami cerebralne paralize in težke oblike epilepsije leta 1994 pri šestih letih umrl. Zaradi njegove smrti naj bi Cameron postal zagovornik tradicionalnih vrednot, družine in državnega zdravstvenega zavarovanja. Namesto da bi nadaljeval vladavino trde roke po vzoru Margaret Thatcher, se je v volilni kampanji predstavljal kot sočutni konservativec.

V času med srednjo šolo in študijem je Cameron nekaj časa deloval v Hongkongu v administraciji. Med vrnitvijo je obiskal tudi Moskvo, kjer sta k njemu pristopila dva Rusa. Njegov profesor mu je zatrdil, da so ga zagotovo želeli rekrutirati v vrste KGB, kar priznava tudi sam.

 

 

Na spletu je objavil video, v katerem pomiva posodo, pred novinarji pa je s soprogo razpravljal, kdo je na vrsti, da kuha večerjo.

Ameriškemu predsedniku je podaril albume svojih najljubših glasbenikov: Lily Allen, Gorillaz, zasedbe The Smiths in Radiohead.

Jemanja kokaina ni zanikal
Med volitvami v konservativni stranki so ga obtožili kajenja marihuane in jemanja kokaina. Z drogo naj bi se ukvarjal, še preden je postal član parlamenta. V BBC-jevi oddaji v živo tega ni zanikal. Rekel je le, da je "pred politično kariero storil precej stvari, ki jih ne bi smel, tako kot vsi ostali".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.