Svet
12 ogledov

Kraljica bi denar za palače vzela revnim

Žurnal24 main
Britanska kraljica Elizabeta II. je vlado zaprosila za sredstva iz sklada, ki je namenjen revnim. Denar potrebuje za ogrevanje svojih palač.

Že leta 2004 so svetovalci potožili ministrom, da so kraljičini računi za plin in elektriko poskočili za kar 50 odstotkov. Postali so nevzdržni, saj monarhinjo vsako leto stanejo okoli 1,2 milijona evrov. A tudi 15 milijonov funtov, ki jih kraljevi dvor prejema vsako leto za vzdrževanje palač, očitno ni dovolj.

Kraljeve svetovalce je zdaj zanimalo, ali je kraljeva družina upravičena do posebnih sredstev za poravnavo stroškov ogrevanja in elektrike za Buckinghamsko palačo in dvorec Windsor.

Predlagali so, da bi denar vzeli iz sheme financiranja programov ogrevanja za ljudi z nizkimi prihodki, na kar je laburistična vlada sicer sprva pristala, nato pa si premislila. Zavedajo se, da bi ta poteza razburila praktično vse davkoplačevalce, seveda najbolj manj premožne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.