Svet
17 ogledov

"Kraljica je mrtva"

BBC se je že opravičil, napovedovalca pa po tem dogodku verjetno ne čaka prav sv Žurnal24 main
Napovedovalec na eni od lokalnih radijskih postaj britanske mreže BBC si je v ponedeljek privoščil precej neslano šalo in poslušalcem sporočil, da je kraljica Elizabeta II. preminila.

39-letni Danny Kelly je z novico o smrti kraljice precej razburil britansko javnost. Njegova šala je imela namreč precejšen doseg, saj si jo je privoščil v etru radijske postaje, ki oddaja v drugem največjem mestu na Otoku, v Birminghamu. Neimenovani tiskovni predstavnik BBC se je medtem že opravičil in priznal, da si je Kelly tokrat res privoščil nekoliko preveč.

"Čeprav je bila novica le del šova, v katerem je Kelly sodeloval s poslušalci, in je napovedovalec takoj povedal, da gre za šalo, je bila ta povsem neprimerna, zaradi česar se BBC iskreno opravičuje," je povedal tiskovni predstavnik britanske radiotelevizijske mreže in dodal, da namen napovedovalca nikakor ni bil žaljenje njenega visočanstva.

Čaka ga temna prihodnost
BBC je proti Kellyju že sprožil določene postopke, vendar ni znano, kakšne. V Kellyjevi biografiji na spletni strani BBC je sicer zapisano, da gre za izšolanega kuharja in nekdanjega preprodajalca avtomobilov, ki je večkrat hudomušen, brez dlake na jeziku in celo vulgaren. BBC še dodaja, da ima Kelly dokaj specifičen smisel za humor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.