Svet
15 ogledov

Kraljico zalotil z ministrom pod posteljo

Nekatere izmed 14 kraljevih žen. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Svaziland. Agenti so sledili eni izmed 14 kraljevih žen. Zasačili so jo v hotelu s pravosodnim ministrom. Minister je moral odstopiti, kraljico bodo do konca življenja nadzorovali.

Svazilandski minister za pravosodje je prejel odpoved, povrh vsega pa so ga poslali še v zapor. To je posledica dejstva, da so ga zalotili v sobi z 12. ženo kralja Mswatija III. Po državi so že dlje časa krožile govorice, da je 22-letnica nezvesta 42-kralju; mediji so poročali, da se je mlada Nothando Dube včasih preoblekla celo v vojaško uniformo ter se izmuznila z dvora k ministru.


Kralj se je odločil s pomočjo agentov preveriti resničnost govoric. Svojo ženo in ministra je naposled zalotil sredi skrivnega srečanja v hotelu 10 kilometrov stran od palače, poroča 24sata. Minister se je sicer (neuspešno) poskušal skriti pod posteljo. Na petminutni tiskovni konferenci je brez pojasnil podal odstopno izjavo.

Do konca življenja pod nadzorom
Dube, sicer bivša mis Svazilanda, ki je kralju rodila že dva otroka, bo za kazen do konca življenja pod 24-urnim nadzorom. Živela bo s kraljevo materjo. Kralj Mswati III ima skupaj 14 žen in 23 otrok. Vsako leto si na tradicionalnem plesu izbere novo mladenko, ki mora biti neporočena in brez otrok. Kritiki mu očitajo, da se obnaša kot diktator, malo afriško državo pa vodi, kot bi bila njegovo posestvo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.