Svet
2854 ogledov

Kričal na pomoč, nato je odjeknila eksplozija

trčenje vojaških letal v Italiji
1/3
Profimedia
V bližini Rima je prišlo do trčenja dveh vojaških letal. Oba pilota sta v nesreči umrla.

Severno od Rima se je zgodila letalska nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vojaški letali. Na območju so namreč potekale vojaške vaje. 

Štiri letala tipa U-208 so letela v formaciji, ko sta dve letali trčili, pričevanja očividcev navajajo lokalni mediji. V času trka naj bi bili letali na višini približno 500 metrov. Do nesreče je prišlo nekaj minut po zaključenem načrtovanem delu leta, neposredno pred tem, ko bi letala morala pristati. Vzrok trka še ni znan. 

Eno od letal je strmoglavilo v bližini letalske baze Guidonia, drugo pa je padlo na avtomobil, parkiran na ulici na območju Colfiorita, piše Ansa. Oba pilota sta v nesreči umrla. 

Italijanski mediji poročajo, da sta v nesreči umrla dva izkušena pilota. Pilot, katerega letalo je padlo na ulico, naj bi bil po strmoglavljenju še živ in naj bi klical na pomoč. Preden bi mu lahko priskočili na pomoč, je letalo eksplodiralo. 

Italijanska premierka Georgia Meloni je izrazila sožalje družinam preminulih pilotov in članom letalskih sil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.