Svet
6 ogledov

Kriminalisti preiskujejo HRT

V vladi so prepričani, da HRT v programskem smislu ni treba več tekmovati s kome Žurnal24 main
Kriminalistična policija preiskuje Hrvaško radiotelevizijo. Pod drobnogledom naj bi bile povezave s pravnimi pisarnami, ki za HRT izvajajo izvršbe.

Kriminalisti so preiskavo začeli danes popoldne. Iz pravne službe Hrvaške radiotelevizije (HRT) so odnesli večje količine dokumentov, ki naj bi se nanašali na pravne pisarne, ki za HRT izvajajo izvršbe.

Da na HRT poteka kriminalistična preiskava, je potrdila njihova predstavnica za odnose z javnostmi Dorotea Lazarin. "Resnično ne vem, zakaj so prišli. Preiskava je tajna. Dejstvo je, da zadnjih nekaj let redno pregledujejo HRT. Vedno jim predamo vse dokumente, ki jih zahtevajo. Tako redni gostje so, da jih zaposleni že poznajo in jih pozdravljajo," je dejala za Jutarnji list.

Izbrani brez razpisa

Po poročanju Jutarnjega lista za HRT dela 24 pravnih pisarn, od tega se jih pet ukvarja izključno z izvršbami. Izbrane so bile brez javnega razpisa, kar glede na količino izvršb ni nepomemben podatek. Samo leta 2003 je HRT zaradi neplačanih RTV-naročnin izdal 900. tisoč izvršb, v naslednjih dveh letih pa še 120. tisoč.

Pisarne naj bi vodstvo izbralo na podlagi ocene sposobnosti, kadrovskih in tehničnih kapacitet ter njihove zmožnosti, da so za posel plačane šele, ko ga opravijo.

Poleg najetih odvetniških pisarn ima HRT v svoji pravni službi zaposlenih še 29 ljudi.

Komentarjev 2
  • privat 08:25 13.februar 2013.

    kaj da sami sebe v zapahe porinejo??? Naši so gnili,hrvatje pa imajo vsaj upanja da preživijo!

  • bojovi 20:55 06.julij 2012.

    Kdaj pa bo kdo preiskal našo RTV?