Svet
2 ogledov

Kriminalisti še nad Bandića?

Žurnal24 main
Hrvaški kriminalisti preiskujejo tudi poslovanje in delovanje zagrebške občine, kjer naj bi se poslovalo precej "po domače".

Kot poroča spletni Večernji list, je policija že včeraj iz zagrebške mestne hiše odnesla dokumentacijo, potrebno za preiskavo. S pomočjo teh dokumentov naj bi potrdili (alli ovrgli) domneve, da je nekdanja vodja občine Greta Augustinović Pavičić protizakonito spreminjala prostorski načrt mesta. Policisti preverjajo dokumentacijo 13 primerov, pri katerih naj bi s spremembami delali usluge investitorjem.

Policisti so Augustinović Pavičićevo že zaslišali, krivdo je prevalila na župana Milana Bandića. Da za vsem stoji ravno on, naj bi potrjevalo tudi dejstvo, da je novo vodjo občine, Jadranko Blažević, pobaral, zakaj ne podpisuje sprememb načrta, ki ji jih je poslal namestnik vodje za prostorsko načrtovanje Željko Hrovat. "Ali veste, kolikšni milijoni ležijo v vašem predalu?" je po pisanju Večernjega lista Bandić vprašal Blaževićevo.

Ta ni bila prepričana, da gre za utemeljene popravke, zato se je s svojim sumom obrnila na ministrstvo.

Bandić je že ob pojavu številnih sumničavosti glede okoljskih nepravilnosti opozoril, naj ljudje ne obsojajo pred odločitvijo sodišča. Preiskava je še v teku, zato policija podrobnosti ne izdaja. Je pa Željko Hrovat, s čigar strani so spremembe prihajale, poudaril, da niso "delali nič nezakonitega, čeprav je bilo nekaj šlamparij".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.